Latest!

Lifes: Ombak Rindu Berjaya Kalahkan Oppa Gangnam Style?

Assalamualaikum and peace be upon you..

Korang tak payah la buat² tak tau apa itu Oppa Gangnam Style. Aku yang tak tahu menahu pun cuba jugak ambil tahu apa yang orang gila minat sangat kat lagu ni. Aku pun pergi la kat YouTube.


Aku bukak volume pun perlahan je sebab tak nak orang tau yang aku tengok video ni. Malu gila aku kalau orang nampak apa aku tengok ni.


Aku tak nafikan, video ni berjaya buat aku gelak macam orang tak betul. Aku rasa tarian ni dah macam watak misteri kat Lawak Kampus pulak.

Siapa pernah baca Lawak Kampus mesti kenal watak misteri ni. xD
Haa macam tula tarian dia. Aku tau ramai orang akan kecam aku lepas baca entri ni, Rileks la, aku hormatkan apa yang korang minat. Cuma telinga dan mata aku ni tak boleh dengar dan tengok lagu dia lagi. Kalau peminat K-Pop minat gila kat dia aku tak kisah pun. Biasa la semua manusia ada idola dan artis kesayangan diorang masing².

Tapi aku bengang sikit dengan ketaksuban sesetengah pihak. Kadang² kalau aku tengok kat FB sampai ada yang memaki hamun orang lain sampai suruh masuk neraka semata² nak backup artis kesayangan diorang. Apa kes?

Aku pun pernah membesar dan jadi remaja jugak. Jadi aku pernah je lalui zaman obses minat sesetengah artis. Tapi takde kot sampai cakap gotuhel kat orang. Kadang² kita tak nampak, apa yang kita minat buatkan orang sekeliling tak selesa dan orang lain mungkin boleh nampak kesan yang buruk kalau kita minat orang tu. Siapa tau kan..

Jadi pengajaran aku pada semuaaaaaaaa peminat lagu Oppa Gangnam Style ni, korang nak minat tak salah. Macam aku cakap tadi, semua ada idola dan artis kesayangan masing². Memang tak salah pun nak minat. Cuma yang salah bila TERlalu obses.

Yup, aku ada minat yang lain even bukan genre K-Pop. Tapi aku sentiasa ingatkan diri aku supaya tak TERlalu obses. Sebab ikut pengalaman sendiri, kalau TERlalu sayang nanti jadi sebaliknya.. TERlalu benci..

Oh lupa nak cakap, Ombak Rindu masih berjaya pertahankan popularitinya di YouTube. Ini kerana masa aku search Oppa Gundam Style (ehh tu Jepun) aku saja tekan huruf 'O' je. Tup² OGS tetap tak keluar dan yang ada Ombak Rindu, Olympic dan sewaktu dengannya. Bila aku tekan 'Opp' baru keluar OGS. Hehe korang jangan la cuak sangat, OGS tu famous kot. Saja je buat tajuk panas sikit.

Sejak 15 Julai diupload ke YouTube, sekarang (11:25am / 4th Sept 2012) dah ada orang view sebanyak 97,737,131!! (aku je dah 4 kali view sebab reloading |-_-| ) dalam bentuk perkataan sebanyak
Sembilan Puluh Tujuh Juta Tujuh Ratus Tiga Puluh Tujuh Ribu Seratus Tiga Puluh Satu!!

Perghh, agaknya kena buat video macam ni kot baru meletup, haha.. xD

Dan korang pun mungkin dah pernah nampak gambar ni:


Aku pun kaji jugak lagu ni sebagai seorang remaja. Kalau korang nak tau kenapa lagu ni tidak digalakkan untuk korang wahai remaja yang cun dan hensem terikut² adalah sebab lirik. :)

Lirik?

Ha'ah, lirik :)

Kenapa dengan lirik?

Laa, korang tak baca ke lirik dia?

Tak, mana faham bahasa Korea...

Laa, takkan translation bahasa Inggeris pun tak baca kot?

Err, kat mana?

Haa.. cari sendiri. (mode jahat)
Takdela, ce tengok kat bawah ni:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist
I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that
I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh


Dan korang tengok la lagi sekali video beliau.

Tengok kat 1:37 dan 1:55

Motif???

Akhir kata, lagu ni takkan popular kalau kita sendiri tak popularkannya.

P/s: Tapi tang positif video ni, dia boleh kurangkan kalori + lemak kat badan kita dengan cepat. Yeyy!! :D


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
8 Comments

8 comments:

  1. glamour betol gangnam ni. asal habis je satu video tu, mesti gangnam ni ade dalam recommendation list tu.
    btw ade jugak ye manusia yg taksub sangat ni ek sampai suruh masuk neraka ni

    ReplyDelete
  2. @Ridzwan Mohamed

    Rasanya fenomena ni tak lama kot. Selalunya kalau ikut teori benda cepat naik cepat jugak turun. Tapi tak boleh cakap lebih², takut yang fanatik kecam aku pulak. Hehe..

    ReplyDelete
  3. ahaha..klaka btol org yg backup2 tu.funy meh :) oppa psy tu pn xtahu ade org back up dia.buang tenaga je.keh2

    ReplyDelete
  4. huhu.. baru lepas tgk dance ni semalam.. nth pape je..

    ReplyDelete
  5. Part yg positif tu yg setuju!!

    ReplyDelete
  6. @IFA Athirah

    Haha, mana tau kalau PSY tu sepupu dia ke, HARUS backup! :D

    ReplyDelete
  7. @cik yuyu

    Tak semua orang rasa macam tu.. :)
    Pada mata kita je yang rasa macam monyet kot, ngehehe.. K-Rappers n K-Poppers jangan kecam saya ye..

    ReplyDelete
  8. @NUR

    Haha, kita tgk PSY dulu.. kalau dia dah kurus baru kita cuba..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017