Latest!

Sejarah Rock di Malaysia

Info untuk masyarakat yang masih tertanya-tanya mengenai kewujudan muzik Rock di negara kita dan buat yang masih mengingati sejarah ini, mari kita mengimbas kembali zaman kegemilangan Rock.

-Sejarah kumpulan Rock Malaysia bermula secara meluas pada akhir tahun 1980-an. Kemunculan kumpulan rock tempatan menjadi semakin galak dengan terdapatnya pertandingan peringkat kebangsaan seperti Juara Rock, Festival Rock dan Battle Of The Bands 1 & 2.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 4: Kod Meme dan kod gambar yang lain di chat box (Meme and other codes on chat box)

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Tutorial kali ni banyak melibatkan copy paste.. hasil mencuri kat beberapa laman web dan page ikon yang terdapat di Facebook sendiri, korang cuma perlu copy sahaja kod² kat bawah ni kemudian paste-kan dekat chat box FB korang.. nak paste kat inbox pun takpe.. mesti korang akan dapat tengok sesuatu yang awesome..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 3: Macam mana nak buang Page dan Group sendiri? (How to delete an own page and group?)

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Aku tak terfikir akan buat tutorial macam ni sebab aku sendiri pun tak tahu macam mana nak remove group dengan page sendiri kat FB.. memang aku pernah create page dan group senyap² tapi aku dah menyesal sebab aku sendiri tak tahu macam mana nak buang balik.. terlajak perahu boleh diundur, terlajak cakap boleh mintak maaf, terlajak taip boleh delete balik, tapi terlajak create page/group, tak reti nak buang balik! Haishh..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 2: Macam mana nak birukan tulisan sendiri? (How to create an own words with blue colour)

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Kalau sebelum ni aku dah ajar sikit sebanyak (padahal sikit sangat) pasal simbol² yang terdapat kat Num Lock, kali ni aku nak ajar macam mana nak birukan tulisan sendiri kat Facebook.. Tutorial 1 tu nanti aku akan update lagi nombor² kod tu sebab simbol yang aku sediakan tu masih sikit.. tapi kalau korang rajin, buatlah sendiri ya.. :b


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 1: Cara nak buat simbol unik (How to make an unique symbols)

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Memang nervous sikit nak buat entry kali ni sebab melibatkan tutorial.. tapi disebabkan tutorial ni baru nak mula, so aku ajar benda yang senang dulu..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017