Latest!

Terbaekk: Gadis Berjaya Mengangkat Ikan Keli Gergasi

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..



•Gadis ini berjaya menaikkan seekor ikan keli lebih besar dari dirinya sendiri.

•Kristin Hole, 20, telah berjaya menaikkan ikan keli raksasa sepanjang lebih kurang 7 kaki.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Ohh Yeke: Kasut Crocs Merbahaya

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Kejadian yang pernah berlaku di The Gardens, Mid Valley City kira-kira 5 bulan lalu merupakan satu kemalangan ngeri dimana seorang kanak-kanak tersangkut kaki pada eskalator dan terpaksa dibawa ke hospital.

Pekerja pengurusan The Gardens dengan pantas bertindak untuk menelefon pihak bomba dan ambulans telah berjaya mengelakkan kemalangan tersebut menjadi semakin teruk.

Pihak Bomba dan keselamatan mengambil masa selama lebih kurang 30 minit untuk menyelamatkan kanak-kanak tersebut. Orang awam yang berada berhampiran turut membantu apabila diminta oleh pihak terbabit.

Punca kemalangan dipercayai kasut/selipar Crocs yang dipakai kanak-kanak tersebut, ditarik masuk kedalam eskalator. Sebelum ini, telah berlaku banyak kes yang melibatkan Crocs dan eskalator.



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Terbaekkk: JANGAN MAKAN PENCUCI MULUT INI!

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Masa tengah golek² kat FB, TERjumpa la 1 page ni dan TERnampak dessert/manisan yang cantik² belaka. Tak percaya cuba tengok gambar² ni:


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tips: Cara Mengenalpasti Si Misteri di Facebook

Assalamualaikum/Salam sejahtera..


Tiba² aku rasa nak kongsikan tips yang tak seberapa ni kat korang yang tak seberapa jugak. xP

Sepanjang aku berkawan dengan mana² manusia kat FB, ramai yang tertanya-tanya:

"Wujud ke orang ni?"

"Eh mana gambar betul? Menyamar ke apa dia ni??"

Aku terfikir, macam mana ek nak bezakan sama ada orang tu wujud ke tak walaupun dia tak pernah dedahkan identiti dia kat FB. Tapi tu soalan masa aku baru sign up FB, sekarang dah dua tahun maa benda tu dah lepas.

Berikut merupakan beberapa tips yang boleh dikongsikan bersama:


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Terbaekkk: 3 Buku Terakhir Paling Mahal di Dunia

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Jom sakitkan mata anda untuk melihat harga² 3 buku TERakhir TERmahal di dunia..


#3 - Mozart’s 9 Symphonies Manuscript ($4,100,000)



Bagi sesetengah orang, ia mungkin tidak sesuai dikelaskan antara buku yang paling mahal di dunia sebagai penutup pada senarai ini. Namun disebabkan adanya tandatangan dari komposer simfoni terhebat iaitu Mozart sendiri, ianya dijual dengan harga lebih kurang $4 juta pada tahun 1990.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Terbaekkk: Kek Paling Hebat, Unik, dan Pelik di Dunia

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Nak kata lapar tak jugak tapi otak ni mengada-ngada berangan kek yang pelik² dan cantik². Aku cari then TERjumpa entri ni.

Ringkasan: Karen Portaleo, pemilik Bakery Highland di Atlanta telah mencipta beberapa jenis kek yang begitu unik setelah mendapat ilham ketika melawat kedai roti rakannya. Bagi beliau, kek di kedai roti temannya itu tidak mempunyai kreativiti yang menarik lalu beliau belajar sendiri cara untuk mencipta kelainan tersebut.






Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Sejarah: Cerita yang Tiada dalam Buku Teks Sejarah Sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Serius aku dah mula rasa malas nak update blog sekarang. Mana tak malazzz, kalau nak taip pun 20% je boleh nampak sebab 80% lagi skrin dah rosak. Saje la tu nak suruh aku hantar kedai guna duit raya sendiri.. -_-

Masa syok blogwalking, TERnampak la pulak satu entri tentang movie ni:

Filem 'Marai no Tora' lakonan Koji Nakata sebagai watak Yutaka Tani.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Lifes: Tulisan Buruk dari Gadis Misteri

Assalamualaikum..



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Lifes: Tewas dengan K-Pop!

Assalamualaikum / Peace be upon you..

Kisah aku kali ni pasal K-Pop.

What, Iha Zaliza blogger entahpape tu minat K-Pop??? Dia tu dah buang habitat ke apa nak minat orang Korea tu? Dulu kemain lagi dia cakap 'K-pop? Not my taste...' sekarang baru dia sedar Korea dengan Boria tu dua perkara yang berbeza! ada yang tak kena dengan ayat ni...


Err, jap.. jap.. rasanya aku baru cakap "Kisah aku kali ni pasal K-pop.", ada aku cakap aku ni K-Popers ke?

Ish yelah².. so, apekehenya dengan K-Pop tu wahai makcik Iha si blogger entahpape?


Ok, ceritanya macam ni....

Pada suatu tengah hari sewaktu hujung minggu, aku berusaha menyiapkan kerja sekolah ditemani sebuah televisyen yang bising lagi memekak. dah tau bising siapa suruh bukak tv derr

Nak dijadikan cerita, aku yang tak berapa suka tengok tv pun mula TERtarik nak tengok tv lama². Orang tak nak buat kerja sekolah macam tu la, ada je cara nak mengelat. Wahh dah dewasa aku sekarang ya, mampu berfikir secara matang atas ke-ugly-an perangai sendiri.

Bukak tv sinin, bosan.. bukak tv sinun, bosan.. bukak tv sinetron, sinetron takde pulak hari ahad, aku pun bukak 8TV. Aku tak ingat apa nama rancangan tu, tapi yang pasti pasal artis K-Pop. Aku pun buat muka bosan masa tengok tu. Dah tu je rancangan yang aku boleh 'layan'.

•Sebab aku kata bosan: Ia merupakan perkara luar biasa bila seorang peminat Rock minat K-Pop. Harap maklum.

Kumpulan yang diorang tunjuk waktu tu ialah........

Bananana~ mesti ada yang rasa pelik siapa deme ni. Saja cari gambar ala² rockers style. Jap aku tunjuk lebih details..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Photoshop Tutorial 1: Cara nak Warnakan Bibir

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Sebelum

Selepas


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Filem: The Hunger Games 2012 BrRip 720p (766MB)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..


Semalam aku dah letak Battleship, kali ni cerita The Hunger Games pulak.

Part 1 (200MB)


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 13: Mencantikkan Kotak Chat (Chrome)

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Cuba tengok video ni dulu:


TERtarik tak? Kalau tak TERtarik diam je okeh. xP

Aku jenis tak berapa suka guna kotak chat box sangat sebab kalau nak bersembang nanti kena jawab dengan SEGERA. Means tak macam mesej yang boleh jawab berjam-jam kemudian. Tapi lepas menggodam + menjahamkan browser Chrome dengan menambah beberapa extensions membuatkan aku TERminat nak guna chat box setiap hari. Bukan saja promote ye.. kalau aku bukak chat box pun aku bagi akaun aku yang lain je boleh nampak aku tengah online, heheh..

Kalau rasa tak berapa faham lagi dengan video diatas, korang boleh belajar step by step kat bawah ni. Berikut tutorial yang dapat aku ajar dibawah:

1. Mukadimahnya korang kena klik SINI


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Filem: Battleship DVDRip Hardsub (452MB)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Patutnya hari Sabtu lepas lagi aku dah nak publish movie ni tapi laptop aku jealous dengan kemesraan aku bersama internet membuatkan beliau MENYEKAT internet terus ke komputer riba aku (ayat skema) '_' ?


Jadi tanpa membuang tenaga aku yang tengah kelaparan ni baru berapa jam puasa dah lapar jom layan movie kejap. Sesuai menonton bersama budak-budak yang baru berlatih berpuasa (dusta semata-mata) xP




Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 12: Tukar Background (Facebook Background Changer)

Assalamualaikum/Salam sejahtera.. ∩_∩

Siapa yang tak ada FB sekarang angkat kening sebelah kanan! Aik, semua orang ada facebook? Okeh ni aku nak ajar cara untuk tukar background Facebook korang.

Macam ni la rupa background FB aku:


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 11: Kenali Nama Anda di Facebook (troll)

Assalamualaikum/Salam sejahtera..



Asyik belajar Turtle Ria (also known as Tutorial) secara serius pun tak syok jugak. Apa kata kalau kita main magic² sekejap dekat FB kita kali ni? Main setakat suka suki suku sakat je.. hehe..

Satu langkah je yang korang kena ikut iaitu korang taip @[TAHUN LAHIR KORANG:]


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 10: Zoom Gambar (FB Photo Zoom)

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Kali ni kita belajar secara ringkas bagaimana nak zoom gambar tanpa klik pada pic..

Take a note!

• Hanya boleh digunakan di Google Chrome sahaja,


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 9: Tukar Warna Tulisan Selain Warna Biru

Assalamualaikum/Salam sejahtera..


Siapa kata Facebook boleh buat tulisan biru je? Korang cakap je nak warna apa, lepas ni korang dah boleh buat terus. Tak percaya? Kejap aku upload gambar. *akaun aku jadi mangsa eksperimen sekali lagi..



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017