Latest!

Ohh Yeke: Top 15 Search Engines Paling Popular

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Search Engine tu apa ek? Yang dekat ekzos kereta tu ke?? xD


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 8: Cara nak 'Hack' Facebook Orang Lain

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Amboiii, cakap pasal hack je ramai yang dah tertarik nak baca. Ni mesti korang dah pasang niat untuk


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Terbaekkk: 25 Jenis Jam Paling Luar Biasa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Tanpa menaip panjang, aku nak korang tengok sendiri tahap kebikjasanaan dan kekreatifan orang yang mencipta 25 jenis jam yang luar biasa ini. *walaupun aku rasa macam useless je

1. Turntable Clock



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Manga: One Piece (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera wahai followers yang kacak dan cantik (puji ada makna ni)


Tadaaa.. mesti korang kenal + tahu kan cerita ni? Teringat masa keluar..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Is it True?: Sudu Besi Ibarat Tarantula Beracun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Sudu besi ibarat tarantula beracun? Itu hanyalah pandangan dari Zoe Ingleson sejak lebih 20 tahun lalu. Wanita berusia 35 tahun itu memberitahu bahawa beliau mempunyai fobia yang agak pelik meskipun bunyinya tidak masuk akal bagi sesetengah masyarakat.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Terbaekkk : Apabila Teknologi Mengatasi Segalanya..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Ohh Yeke: Ringgit Malaysia tiru Hell Money?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Mesti korang semua dah tengok dan tau kan rupa duit kertas Ringgit Malaysia yang terbaru sekarang? Haaa kelas ko Jah, warna terang-benderang tuuu.. memang happy go lucky jugaklah colournya tapi baru-baru ni cerita tak best dah mula tersebar dan mendakwa bahawa Malaysia telah meniru rupa duit kertas Hell Money yang berasal dari China. Paling banyak laman web dan laman sosial yang tersebar khabar angin ni sah-sah dari Facebook dulu. Mana yang masih belum tengok lagi persamaannya, jom skodeng gambar kat bawah ni.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Download Menggunakan IDM Bagi Browser Firefox dan Chrome

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

This is my last entry with tutorial for tonight. Letak sekali sepuluh tutorial kang KONFEM takde sorang pun yang nak baca.. wuu~

Tutorial terakhir ni (terakhir untuk harini je) pulak mengenai download menggunakan Google Chrome dan Mozilla Firefox.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Masukkan IDM Dalam Chrome

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Tutorial kali ni hanya melibatkan IDM dan Chrome. Senang sangat-sangat-sangat-sangat-sangat. Haha..

Sila ikut 6 step ni ya..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Crack IDM Jadi Full Version

Assalamualaikum / Salam Sejahtera..

Kali ni kita belajar cara nak Crack IDM pulak. IDM tu apa? IDM merupakan singkatan kepada Internet Download Manager. Bagi aku memang berguna gila pakai benda ni sebab dia boleh detect sebarang format berbentuk audio dan video walaupun website tu tak sediakan button download.

Ok baca kat bawah ni betul-betul untuk dapatkan Crack IDM full version.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Cara Download di Blog Iha Zaliza

Assalamualaikum / Salam Sejahtera..

Tiap kali aku letak majalah, komik/manga, movie, dan software (buat masa ni tu jela), mesti sekurang-kurangnya ada seorang yang akan tanya 'Macam mana nak download?'

Ok kat bawah ni akan terangkan cara-cara nak download di blog aku. So simple and basic.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Filem: Baik Giler (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua.



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Filem: Man Sewel Datang KL (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua.



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Manga: Naruto (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum and Salam sejahtera buat followers yang jarang follow blog ini.. -_-

Jangan cakap yang korang tak kenal mamat rambut colour kuning ni. So, apakata kali ni kita baca manga pulak, jom! ^^


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 7: Gambar Login Facebook Boleh Ditukar?

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Puasa pertama ni memang mencabar keimanan sikit. Waktu ni la perut terasa lapar sangat. Selama ni aku TERskip makan lebih 12 jam ok pulak. Tapi baguslah, tak adventure puasa kalau tak ada dugaan. Cuba berzikir untuk elakkan merungut lapar lagi. Ayat ni untuk aku sendiri sebenarnya tapi kalau ada yang senasib dengan aku sekarang ni jom berzikir.. :)


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Majalah: APO? (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum/Salam sejahtera buat followers dan unfollowers yang nampak blog ini..

Tadi dah letak majalah Ujang kan? Kali ni majalah APO? pulak. Kalau ada sambutan, nanti aku akan update lagi. Kalau tak dapat sambutan pun, aku update jugak. Hihih..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Majalah: Ujang (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum/Salam sejahtera wahai followers yang kuat dan gagah perkasa bak wira negara (pantun dua kerat)

Tuto dah ada, software dah ada, komik pun dah ada, majalah je belum ada lagi. Jadi jom baca majalah pulak. Kali ni aku sediakan Majalah Ujang. Kalau dapat sambutan, Insya Allah akan diupdate dari semasa ke semasa.



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Lifes: Selamat Berpuasa!

Assalamualaikum, kali ni entry pendek je (yang ni tak tipu) aku ada perkara nak wish kat korang ni..



Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Komik: Download Lawak Kampus Jilid 1 - 14 (MEDIAFIRE)

Assalamualaikum, salam sejahtera followers yang smart!

Asyik belajar tutorial pun boleh penat jugak. Dalam hidup semua benda kenalah sama rata. Makan tak boleh berlebih, main tak boleh berlebih, belajar pun tak boleh berlebih (ajaran sesat). Jadi buat korang yang dah penat belajar tuto tu apa kata kita baca komik pulak? Mesti korang kenal kan komik kat bawah ni? ^^


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 6: Cara Nak Dapat Friend Requests Tanpa Sebarang 'Cheat'

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Kali ni aku nak buat short entry. Sebab tutorial ni pun takde banyak klik sana klik sini klik sinun pun. Just tips n trick la. Kali ni kita buat eksperimen tentang Friend Requests pulak. Aku tak kata jadi 100% tapi kemungkinan boleh dapat ramai kawan dalam masa terdekat.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Facebook Tutorial 5: Fake Wall Posts

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Dulu masa aku ni bodoh-bodoh lagi guna Facebook aku ada terfikir la jugak, kenapa la diorang ni rajin sangat buat akaun FB banyak-banyak semata-mata nak buat post and comment benda yang lawak. Contoh macam lawak Batu Belah Batu Bertangkup, Hang Tuah, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Bawang Merah Bawang Putih dan lain².. ala mesti korang pernah tengok punya kan..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Software: Pos Free Photo Editor v1.41

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Sebelum ni aku ada cakap kan yang aku nak tunjuk kat korang 1 lagi software yang aku suka. Ada cakap kan kan kan? Haa.. kali ni kita main software edit gambar versi serius pulak. Sebelum ni  kita main jahanamkan pic orang lain dan buat untuk suka-suka plus sweet-sweet. Yang ni untuk mencantikkan gambar pulak okies.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Software: Funny Photo Maker v1.00

Assalamualaikum/Salam Sejahtera....

BARU hari ni idea aku muncul untuk buat entry macam ni. Mula-mula ingat nak buat subjek ni dalam Turtle Real (err, also known as Tutorial) tapi macam tak sesuai la pulak kan. Nanti aku akan buat menu tab yang baru kat atas tu KHAS untuk Software.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Cara Nak Tukar Alamat Emel di Blog (Copy Paste)

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Tutorial kali ni bukan aku sebagai tenaga pengajar korang semua, kali ni aku beri peluang pada member yang lain pulak mengajar (padahal tak nak mengaku curi entry orang). Idea ni datang bila member kepada member aku tanya macam mana nak tukar emel lain kat blog beliau. Aku pun bukan tahu sebab tak pernah terfikir nak tukar emel. Nak tak nak aku TERpaksa mintak TOLONGGGG kat member-member lain yang tahu tentang ni.


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Tutorial: Cara Download Game Online

Assalamualaikum/Salam Sejahtera..

Perghhh dah 3 minggu tak update entry. Rasa terketar-ketar jari ni nak menaip balik. Sekarang aku free sebab ambil cuti sekejap dan inilah masa yang paling sesuai untuk aku mengajar korang macam mana nak download game online.

Boleh ke download game online ek? Boleh.... selagi aku tak cakap boleh blah kira boleh la tu. Cara dia mungkin agak rumit sikit (bagi aku la) and bagi memudahkan lagi tutorial ni, aku akan sertakan beberapa gambar yang telah di-print screen-kan okeh!


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017