Latest!

Lifes: Buat Banner Sendiri

Assalamualaikum and Peace be upon you

Gila tak seronok bila dah reti buat banner sendiri. Alhamdulillah, mungkin ayat aku ni boleh buat korang cakap aku skema tapi serius, aku rasa Allah pinjamkan kepintaran kat aku tiba-tiba. Mana taknya, sebelum ni berjam-jam aku cuba tapi langsung tak boleh. Bila cari Turtle Ria (Also knowing as Tutorial) kat internet pun tak jumpa jugak melainkan kena order kat blogger yang dah otai.

Tiba-tiba tadi masa bukak Photoshop CS6 terus aku klik sinin sinun macam dah pro. Dah hasilnya aku sendiri ternganga. Apa yang aku buat aku tak jangka dan result yang aku nampak pun aku tak jangka. (ayat macam dalam iklan la pulaks)

Kalau masih ada yang belum tau cara nak buat banner jangan segan-segan bagitau. Nanti aku tolong buatkan. Aku bukan blogger yang popular, jadi dengan rela hatinya aku akan tolong secara PERCUMA. Err, sementara je la tau.. nanti kalau aku dah sengkek baru WAJIB aku jadi ah long. :D


Exchange Banner


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. wa dah cakap lu ada byk kelebihan...instinct tu yg mahal...mat salleh kata "by heart"

    ReplyDelete
  2. @Hatimi Tahirruddin

    Erk.. tetiba tak reti lak nak buat banner.. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017