Latest!

Facebook Tutorial 8: Cara nak 'Hack' Facebook Orang Lain

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Amboiii, cakap pasal hack je ramai yang dah tertarik nak baca. Ni mesti korang dah pasang niat untuk
memperdajalkan musuh FB korang kan? Kan? Kan? Dan mesti korang akan frust kalau aku cakap yang aku langsung tak reti nak hack FB.

Iyee, memang aku tak reti nak hack FB orang ni, sebab aku tak pernah pasang niat nak hack sesiapa. Melainkan kalau ada kes-kes tertentu yang melibatkan maruah diri sendiri dan keluarga, memang aku akan belajar cukup-cukup untuk ajar orang tu.

Tutorial kali ni aku nak bagitau macam mana nak edit FB kawan korang tapi dengan syarat, SILA GUNAKAN IA DENGAN CARA YANG BETUL. Jangan aniaya orang teruk sangat yee..

Aku buat eksperimen kat akaun FB aku dulu..

Sebelum


Selepas


KLIK PADA GAMBAR UNTUK NAMPAK LEBIH JELAS

Nampak tak benda yang dah dibulatkan tu? Hihihi.. mesti korang nak tau macam mana aku buat tu. Sebenarnya aku tak edit dari mana² software pun, just guna kat FB sendiri. Meh sini aku nak ajar. Ingat, SILA GUNAKAN IA DENGAN CARA YANG BETUL. Jangan aniaya orang teruk sangat yee..

1. Korang pilih perkataan yang korang nak tukar. Lepas tu tarik perkataan tersebut macam yang aku buat kat bawah ni.


2. Bila dah siap tarik, JANGAN COPY. Tekan right click. Kalau nak copy jugak silakan untuk memuaskan hati korang, tapi dalam tuto ni takde prosedur copy paste la, ngehehe.. pilih Inspect element.


3. Korang jangan cuak pulak bila nampak link pelik-pelik kat gambar bawah ni. Situlah tempat mengedit + menggodam + menggodek perkataan kat FB nanti.. korang tengok cursor yang aku tunjuk tu, then tekan double click. Tekan kat nama user la senang cakap.

4. Tukar nama time!


5, Lihatlah magic saya.. nama saya awesome kannn..


Mini dialogue..

Unknown: Pssttt makcik Iha, nape kita try tak jadi kaler hijau?
Iha: Makcik ko panggil aku? *PANG!

Inilah antara cara yang korang boleh guna untuk mengLUKENABEBkan orang.. mana yang korang nampak FB dia terbukak masa tinggalkan korang bolehlah sakat dia. Tapi risiko tinggilah sebab nanti korang mesti kena belasah. Kalau yang duduk jauh pulak, korang boleh print screen then tunjuk kat mangsa keadaan. Berlakon sikit untuk tanya si mangsa kenapa akaun FB dia boleh jadi macam tu. Ingat, SILA GUNAKAN IA DENGAN CARA YANG BETUL. Jangan aniaya orang teruk sangat yee..

Nak tahu macam mana aku tukar colour tulisan? Nantikan sambungannya....

P/s: No.1 tu tak payah tarik la, tekan right click je dah cukup.. hihihi..

Selamat mencuba!


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
6 Comments

6 comments:

  1. Nak cuba, tapi nak tukar nama tu la yang susah, tolong please.

    ReplyDelete
  2. @Spongebob Eyraaaa
    takpe slow² ye.. :)
    tengok kat pic no.3 then double click kat cursor yg iha tunjuk..

    ReplyDelete
  3. hahah..tgk tajuk tu bunyi cam mengancam je..kalo bole nak hack jugak..nak cuba buat r camne..

    ReplyDelete
  4. @Nick
    heheh.. sementara tgh malam ni boleh la jd noty sikit.. siang puasa, tak elok kenakan org.. (ayat bajet bagus jap)

    ReplyDelete
  5. hoho..gempak tutorial nie..nanti boleh ajar kat orang lain bila ada kes la..jgn suka2 hati lak hack orang..tak baik tau...

    ReplyDelete
  6. hahaha..lucu lah penulisan entry Iha..suka baca <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017