Latest!

Facebook Tutorial 10: Zoom Gambar (FB Photo Zoom)

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Kali ni kita belajar secara ringkas bagaimana nak zoom gambar tanpa klik pada pic..

Take a note!

• Hanya boleh digunakan di Google Chrome sahaja,


• Hanya boleh zoom gambar di facebook sahaja.

Sign in Google dulu sebelum memilih extensions.

1. Untuk dapatkan Extensions FB Photo Zoom, klik SINI. nanti akan keluar macam kat bawah ni.

P/s: Gambar kat atas ni gambar yang telah diinstall extensions tersebut. Sebab tu button warna hijau.

2. Tekan ADD TO CHROME



3. Pilih Add. Kalau Cancel sia-sia je usaha korang.... -_-


4. Tunggu sampai habis download

Menyibuk betul burung biru nih..

5. Tadaa,, klik pada kotak kecil sebelah chat box dan  pastikan suis ON


Dan hasilnya....


Keputusan itu dusta semata-mata..
Sekian untuk Turtle Ria kali ni. Next time aku akan ajar macam mana nak zoom gambar selain gambar di Facebook pulak.

Selamat Mencuba!


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017