Latest!

Facebook Tutorial 14: Guna Dua Akaun Facebook dengan Satu Browser

Assalamualaikum/Salam sejahtera..

Perghh lama kot tak buat turtle ria. Dah tak ingat banyak benda bila sekali berhenti mengajar dan belajar.
-_-

Kali ni nak buat Turtle Ria yang sangat2 ringkas. Apakah?

Jom belajar cara nak sign in akaun Facebook lebih dari 1 akaun guna browser yang sama. :)

Akaun yang berbeza dengan hanya satu browser.


Tapi buat masa ni nak ajar browser Chrome dulu. Cuma ada 3 cara sahaja. :)  murah dengan senyuman pulak budak ni.


1. Open Google Chrome. :)

2. Klik Settings > New incognito window. Dalam bahasa shortcutnya Ctrl+Shift+N. :)


3. Klik la Facebook macam biasa.

Mudah bukan? :)

Iklan: Sah Iha Zaliza si blogger tak terkenal dah kena sampuk.Asyik smiley je memanjang..

Bukan Facebook sahaja korang boleh sign in lebih dari 1 akaun dalam masa yang sama, Twitter, Blogger, YouTube, netlogTAGGED, YAHOO!, dan lain2 pun boleh.

Jacqueline Steinert pergi ke timba,
Selamat Mencuba!

P/s: Credit to my little brother Al Firdaus. Kalau dia tak bagitau aku pun tak tau..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
5 Comments

5 comments:

  1. wahh. bestnya. Nnt nak buka 5 akaun fb la dlm 1 browser. Hahaha :)
    Ilmu bru. Thanks.

    ReplyDelete
  2. @Ira Humaira

    Fuyoo banyaknya FB dia.. heheh, anyway selamat mencuba! :)

    ReplyDelete
  3. wah menarik turtle ria ni...tak perasan ada function tu kat chrome selama ni....

    ReplyDelete
  4. wahh giler cool lah tutorial ni ! menjadiii! yippii thanks akak hihihi =DD

    ReplyDelete
  5. owh mcm tu..kakakaka yes... boleh mnyamar..kikiki haha tQ Iha.. kalau Iha kaya dgn :), akak gila dgn haha,hihi,, kiki dan y seumpama waktu dgnnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017