Latest!

Wordless Wednesday 7

Assalamualaikum..

Antara bahasa isyarat asas yang perlu kita ketahui:






Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
34 Comments

34 comments:

  1. wah, sis teringin nak belajar jugak nie.. buat masa sekarang, tgh belajar tulisan untuk blind person..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bagus gak tu sis.. iha kalau berpeluang nak belajar gak nanti.. :)

      Delete
  2. wah lain pulak abc malaysia dgn abc british tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. british jarang pakai, yg penting gambar no.2 tu je sbb sama dgn bahasa inggeris..

      Delete
    2. tu la british ni siap kena pakai 2 tangan utk mengeja...

      Delete
  3. salam zaliza :)

    syarat tgn dlm huruf jawi pun ada gak laa.. :)

    zaliza dah tgok entry update peserta GA tu kan..? singgah laa lagi tinggalkan komen ker.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la sy pun baru perasan.. ok Ayie, ada masa satgi sy singgah lama2.. :)

      Delete
  4. Wauu..akak xpernah belajar pn sblm ni pasal bahasa isyarat ni..dulu tengok je la pembaca berita guna bahasa isyarat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita.. iha sejak dulu lg suka tgk dorang buat bahasa isyarat kat berita.. ingat nak cuba praktik nanti.. :)

      Delete
  5. check this out!

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/upcoming-bubbly-ga-sponsors-list-as-of.html

    ReplyDelete
  6. wahhhhh terbaiklah.. boleh belajar ni... suka suka suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih diatas kesukaan kak Ena terhadap entri ni, hehe..

      Delete
  7. singgah dari blog Farah..:) salam kenal.

    ReplyDelete
  8. Aishh banyaknye kena hafal kekeke... *malas hafal sebenarnye*

    #bahasa lain lain pon isyarat lain lain... Payah pulak rasenye :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Dina, tak masuk exam pun, ahaks..
      yg penting nombor dgn bahasa melayu je sbb sama dgn BI.. yg jawi tu utk tambah pengetahuan.. :)

      Delete
  9. geng banyak bebel datang... baru tahu bhasa isyarat ni ikut ejaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess tambah lg sorang geng byk bebel, hehehe.. tu la iha pun baru tau ni..

      Delete
  10. kadang2 kite terlepas pandang akan hal ini..thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, bila nampak insan yg terpaksa guna bahasa isyarat ni baru kita tersedar utk belajar sama2..

      Delete
  11. bestnya kalau dapat belajar bahasa isyarat ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kan kak.. jom belajar sesama.. :)

      Delete
    2. tpi tak tahu nak start dari mana..uhuhu..kelas tuisyen utk belajar english ja banyak.kalau nak blajar isyarat ada pusat2 dia..

      Delete
  12. dik (^___^)
    lama akak xmai sini,,hehe
    rindu plak ^_^
    smile sokmo dik,, thanks for the ilmu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa iha pun rindu jgk kat akak tau..
      Alhamdulillah.. akak pun happy always ye.. :)

      Delete
  13. nice sharing iha
    sronok blja bhsa isyarat ni

    ReplyDelete
  14. thanks for sharing ye... dh tau dah sikit2 huhu

    ReplyDelete
  15. pernah tengok benda ni kat sek pen khas.
    nak belajar tp kt sek saya students pen khas..huhu

    ReplyDelete
  16. terbaekk,nice sharing dik cayang..hee ^________^

    ReplyDelete
  17. wah, susah jugak nak belajar bhasa isyarat ni..

    ReplyDelete
  18. mende kn sokmo praktikkan.. kalo tgl sure lupa.. huhu akak ade belajar jgk, ms ajar anak-anak autisme mengaji alquran, rinduu ngn depa :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017