Latest!

Facebook Tutorial 17: Hilangkan Button Add Friend

Assalamualaikum..

Di malam Rabu yang dingin sambil minum air Tongkat Ali, aku bukak Nuffnang. Dengan harapan dapat tengok BE pertama sebelum tidur. Tapi nampaknya hanya mampu tengok BE dalam mimpi je. Sambil jalan-jalan tu, ternampak soalan ni:

Cara nak buat Facebook tidak boleh di add

Aku ada belajar benda ni tahun lepas, tapi lupa. Bila bukak balik message dulu-dulu masa kawan tanya soalan yang sama, terus study balik. Tapi kena tukar sikit Turtle Ria (also known as tutorial) sebab FB selalu bertukar wajah.

1. Dah siap sign in, klik Privacy Shortcuts kat atas kanan tu.


2. Pergi ke Who can contact me?.


3. Tukarkan Who can send me friend requests tu dari Everyone ke Friends of Friends.


4. Kalau nak semak menjadi ke tak, boleh tengok kat View As... di sebelah Activity Log.


Tadaaa.. kan dah hilang. Boleh tukarkan kepada Everyone semula kalau nak orang add kita.


Harap turtle ria ni dapat membantu manusia yang menaip kata kunci tersebut.

P/s: Ni akaun FB baru buat Khamis lepas, khas untuk blogger je. :)


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
13 Comments

13 comments:

  1. wahhh bagus iha thanks infonye

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..iha :)

    ayie baru perasan iha ada 2 acc fb kan? yg guna nama sebenarnya yg terbaru eh? :D

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sudi add akak yg nakal ni..hehe

    Dulu akak buat sekejap..pastu setting balik..cuma block musuh2 je..hehe

    ReplyDelete
  4. :) tuto y menarik..leh cuba ^^

    ReplyDelete
  5. nanti hantar la tiket kat nuffnang tanya pasal BE..tanya untuk saya sekali..hahaha

    ReplyDelete
  6. tutor yang bagus ni dik... thanks! :)

    ReplyDelete
  7. okey nice turtle ria iha...haha..

    ReplyDelete
  8. hehe bagus tutorial ni...kalau wa jadi org yg tanya tu...daripada susah2 taknak bg org add friend, lebih baik terus delete je akaun FB...haha

    ReplyDelete
  9. eh boleh buat gitu ek. baru tauu :D

    ReplyDelete
  10. kalau untuk ' no one' ade tak ?? mls dah nak app request dri ntah sesape lepas tu menyemak je. update status lucah2.

    ReplyDelete
  11. Ne lah yang cik cari2 selma ne....alahaiiii baru jumpe...tqvm dikkk

    ReplyDelete
  12. Dina sebenarnye tak pernah pon terpikir nak hilangkan button tu . Pandai laaa akak ni . Semua akak tau . Jeles iolss hahaha xD *ayat mintak ??*

    ReplyDelete
  13. Tapi tu untuk yg kwn dea tade dlm fl kite je . Lau kwn dea ade dlm fl kite . Button follow tu tade :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017