Latest!

Lifes: 11 x 3 Things About Me

Assalamualaikum..

Tajuk diatas TERpaksa ditukar sedikit. Ini kerana aku telah mendapat 33 soalan dari 3 orang pengetag iaitu WaniBella, dan Lissa, hehe tak kisahlah sebab aku memang suka soalan-soalan yang telah diberikan. Terima kaseyyyyy.. (rambut dah macam David Arumugam la katakan....)

Few rules need to be followed:

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 things about myself:

1. Suka membaca. Buktinya duit tak pernah penuh dalam dompet.

2. Kaki game. Dari zaman brick game sampai online game. Sekarang dah takde masa nak main. Kalau diberi peluang macam-macam game aku nak main.

3. Japan's lover. Dengar lagu Jepun, tengok anime, baca manga dan apa-apa yang berkaitan dengan negara matahari terbit tu boleh mengembalikan zaman 7 tahun lalu. Ecehhh..

4. Talkative. Sejak umur 5 tahun aku tak ada masalah nak berkomunikasi dengan sesiapa.

5. TAK SUKA MAKAN BUAH. TAPI suka sangat makan sayur.

6. Boleh baca hati seseorang dengan mudah walaupun cuma berkenalan kat alam maya. So don't play-play arr 8-)

7. Seorang yang berperangai kasar, tapi dalam proses nak berhijrah.

8. Tak suka minat seseorang (artis misalnya) yang terlalu ramai peminat. Lagu pun macam tu jugak.

9. Nak jadi pakar kaunseling. Sebab sejak kecik lagi ramai kawan, suami/isteri, kakak, abang, dan mak angkat akan cerita masalah diorang dan aku kena selesaikan serba sikit.

10. Menganggap penyakit yang dihidapi sebagai adik tiri yang baik. Wahaha..

11. Tak suka telefon orang dan tak suka angkat sebarang panggilan telefon.


11 Pertanyaan dari Wani

01 . Siapa nama penuh kamu ?
- Nur Nabihah Binti Mohd. Fazali

02 . Cerita apa yang selalu kamu update dalam blog ?
- Cerita peribadi untuk everybody :D

03 . Apa pandangan kamu terhadap diri wani ?
- Baik, pandai menghormati orang lain, friendly. Ni tak tipu tau :)

04 . Sekarang belajar atau berkerja ? Dimana ?
- Tak belajar. Sekarang bekerja dirumah, iaitu menghabiskan beras je kojenye. Haihhh..

05 . Sudi tak kamu tolong wani dikala wani memerlukan pertolongan walaupun kita tak kenal ?
- Insya Allah.. asalkan ikhlas dalam persahabatan ;)

06 . Kamu sukakan sahabat ciri-ii yang macam mana ?
-Mempunyai daya humor yang tinggi, memahami, dan paling penting sekali mengajak melakukan sesuatu perkara kearah kebaikan.

07 . Apa pendapat kamu tentang blog wani ? Sila utarakan pendapat , nak kritik pn dialu-iikan (:
Perfect! Iha suka tengok warna kuning tu. Nampak unik sangat-sangat.

08 . Antara banyak-ii novel yang pernah kamu baca , tajuk novel apa yang jalan ceritanya menarik ?
- Coke VS Sundae. Cerita tu kelakar dan brutal. Tapi dah tak ingat sangat jalan cerita sebab dah bagi kawan masa sekolah dulu..

09 . Apakah sunnah Rasulullah yang boleh kita amalkan ?
- Banyak. Tapi paling senang nak amalkan sekali ialah memberikan senyuman. :)

10 . Apa tindak tanduk kamu bila berhadapan dengan masalah ?
-10. Erm, duduk diam, buat muka takde perasaan, tenangkan fikiran, baru selesaikan masalah. Masalah macam mana sekalipun akan buat poker face dan tak banyak bercakap.

11 .Sila beri nasihat untuk diri wani . Boleh tak ? Walaupun satu ayat (:
- Ada banyak lagi dugaan yang bakal Wani tempuhi, bersedia menghadapi cabaran yang mendatang, jeng jeng jengggg~ :D

Soal Jawab dari Bella:

01. Apa Nama anak lelaki dan perempuan yang awak suka ?
- Boboy dan Bobby xD Tak-tak, gurau.. mesti ada Muhammad dan Nur :)

02. Negara yang awak paling suka ?
- Negara yang cipta kartun Shin Chan :D

03. Awak kidal ke ?
- Absolutely!

04. Awak anak ke berapa dan berapa adik beradik awak ?
- Ke-4, dari 5 beradik.

05. Awak nak panggil saya dengan nama Bella ke Nabiel ? Atau ada yang lain? hehe,
- Buat masa ni selesa panggil Bella kot :)

06. Nokia ke Samsung ke Sony ?
- Bini pertama Nokia, madu dia Sony. Haha..

07. Baju raya tahun ni rasa-rasanya warna apa ?
- Mungkin sehari sebelum raya baru ada jawapan yang muktamad dan muktahir :D

08. Awak ambil course apa ?
- Kalau ada rezeki nak ambil bidang kaunseling.

09. Hari ni kan Hari Ibu, Awak bagi hadiah apa kat ibu tersayang ?
- Lukis doodle, pastu hantar MMS kat beliau. Huhu itu je yang mampu den bagi.

10. Awak ada Wechat ? Kalau ada apa nama awak kat wechat ?
- Buat masa ni belum ada lagi..

11. Kata-kata untuk Bella ? Hehe
- Bella cun, rasa macam nak pinjam je dagu Bella. Hewhew..

Soal Siasat dari Lissa:

1. Genre muzik kegemaran..? Rock? Country? Hardcore? Techno? etc.?
- Dulu Dangdut sekarang Rock. xD

2. Fevret Colour Mix..? Colour blocking? Neon? or Pastels..?
- Neon je kot.

3. Smart phone or Laptop..? Why.?
- Smatpon. Senang nak pegang. Kalau laptop kena pegang guna kaki sekali. Hehe..

4. Software edit gambar paling senang..? Pixlr.? Photoshop? Xiuxiu? etc.?
- Pos Free Photo Editor & LINE Camera :)

5. Chocolate or ice-cream or candy or cake..? heee >.<
- Alaaa marshmallow takde ke? Kihkih kidding. Candy kot..

6. Your dream wedding dress..? Describe. :)
- Taknak TERlalu gojes sangat. Cuma kalau boleh nak ala-ala superhero costume likes Superman. LOL memang tak la.. xD Biar baju murahan asalkan tutup aurat.

7. Suka Online Gaming..? If yes,  What game..?
- Suka! Err, kalau cakap suka Papa's Burgeria boleh tak? Heheh..

8. In Love Palace or Heartbroken Hotel or Single Garden..? hee
- Single Garden tapi TERlajak ke Heartbroken Hotel pulak. Ngada-ngada je nak terlajak ekk, sila bagi tumbukan padu pada muka saya. Haha..

9. Describe yourself in one word. hehe 
- Sporting (kotttt)

10. Your opinion about my blog..? ^^
- Comel dan kemas. Suka tema warna dalam blog. Header yang paling iha suka tengok, kawaiiii~

11. Penambahbaikkan yang perlu ada dalam blog Lissa.? :)
- Semuanya dah okey. 100 kali ganda lagi ok dari blog iha :D

Kalau korang nak tau, aku pergi berak siap-siap sebelum mulakan entri ni. Memang makan masa yang lama ooo nak jawab.. tapi memang rasa seronok dan enjoy. :)

Sekarang giliran aku pulak yang bagi 11 soalan super easy kat korang.

1. Korang suka makanan pedas ke manis?

2. Kalau diberi sehelai kertas A4 dan sebatang pensel, apa yang akan korang lukis? Manusia? Robot? Makanan? Raksasa?

3. Korang dah 10 tahun tak jumpa kawan masa sekolah dulu. Tiba-tiba terserempak dan kawan korang asyik cakap "Eh, kau dah gemuk la" ataupun "Bila kau nak kahwin?". Adakah korang akan jawab dengan baik atau tumbuk terus muka kawan lama tu sampai koma?

4. Kenderaan paling mewah pernah korang naiki?

5. Hadiah paling berharga pernah korang dapat?

6. Perkara paling berjasa yang pernah korang lakukan? Contoh selamatkan awek jadi mangsa ragut ke.. selamatkan makcik yang kehilangan contact lens ke.. kelas kau makcik.

7. Cita-cita terbesar korang?

8. Siapa diri korang di luar alam maya? Adakah karakter korang sama macam dalam blog?

9. Blogger yang paling korang respek? Nyatakan..

10. Stesen radio yang paling korang suka sekarang?

11. Ni jujur, siapa aku dimata korang? Fuhh ayat kemain.. maksud aku adakah aku terlalu gedik atau manja? Kalau aku ada sifat negatif sila nyatakan. Dengan berbesar hatinya aku terima jawapan dari korang.. :)

Sekarang adalah masa untuk tag pulak. Kalau siapa yang taknak join jangan risau, korang boleh abaikan permainan ini serta-merta. Aku takkan paksa, kalau paksa tu lain cerita. Aku akan cekik siapa yang takmau join. >:)


Selamat menjawab. Kalau ada yang join tinggalkan link kat bawah ya. Nak baca jugak jawapan osem korang.. :D

#Tamatlah kesemua 7 entri aku publish harini. Serius penat.. esok aku BW tempat korang ok..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
13 Comments

13 comments:

  1. lega..tak ditag..alhamdulillah..aahaha..
    btw pasal Iha nom 1 8 n 11 tu sama la..hehe

    ReplyDelete
  2. menariknya !!! haha siapa la yg super kreatifff reka game macam nii.. at least kt boleh create soalan sdiri, dn scr x lgsg kt tambah kenal sesorng itu ! hahaha jeng3 ;)

    ReplyDelete
  3. tercari2 ada x nama panggilan di umah tu.. x de lagi.. hik3.. (ayat mengingatkan ni.. esok buat entri tau!) =P nk gelak beso2 ni.. ha3

    ReplyDelete
  4. huhuhu...mama pun di tag gak ke...adehhhh, cam ni mama nak gi toilet dulu k mcm yg iha suggestkan..

    ReplyDelete
  5. hhhehe, perghhh terbaek lah iha! :D hrtue cik yaya tag xtrbuat lg, xpe2 nnt akak jwb soalan iha n yaya ye....take time sikit :D jgn cekik akak pulak tau iha...larii3! :P ^_________^

    ReplyDelete
  6. wah panjang entri ni.. akak pun baru buat pasla ni tadi.. naik jenuh nak jwb soalan.. nasib baik iha tak tag akak.. haha ~

    ReplyDelete
  7. dik, jom jwb soalan akak pulak.. hehe http://dayangdeno.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  8. hehe semputtt~ tag sy ye..insyaallah kelapangan akan bt..TQ
    sep² tgn sikit..geng² suka gak tgk anime..haha byk lg CD anime belum khatam:P

    ReplyDelete
  9. Wahhh akak ditag jugakk..alaa..macam mana ni..tak sempat nak join..hehe.. Ihaa..macam sama dgn akak je yang no 6 tu..boleh baca hati orang..hehehe...

    ReplyDelete
  10. Alaa akakk . dina ade tag akak jugak . same2 tag la ni ye . Haha sweet gile rase . (ayat mintak muntah) .

    Eh ehh akak ! Yang ke-enam about akak tu same cam dina pulak . Wawahhh sweet lagi rasee ! (muntah darah) . Nombor tujuh tu pon sameeeee !! Nak pengsan rasenye . Hahaha sila abaikan saya T____T

    ReplyDelete
  11. oooh mak ai.....byk tul soal jawabnya tu....dah boleh buat rancangan Soal Jawab mcm kat TV3 tu ha....hahaha

    ps: fuuuhhhh...nasib wa tak kena tag.... :P

    ReplyDelete
  12. done :) thanx tag!

    http://ikutsukaakuaje.blogspot.com/2013/05/nak-tahu-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  13. ahaaaaaaaaa.. i sam my name there.. this weekend kak shad jawab ye... hehee...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017