Latest!

Review: Belog Princess Syazliyana

Assalamualaikum..

Harini saja aku nak buat 2 entri review sekaligus. Sebenarnya rasa bersalah sebab lambat review pemenang Bubbly & Associates Giveaway ni. Jadi untuk tebus rasa bersalah tu, kedua-dua entri review akan melekat sehingga 31 Mei 2013. Harap para pemenang suka :)

Ok untuk blog kedua yang nak direview ni, jom kita berkenalan dengan blogger Belog Princess Syazliyana.

Gambar yang dikidnap di FB beliau. Hehe sorry awak.. :)


Serba-sedikit yang aku tahu mengenai Syazliyana:

* Amirah Syazliyana Binti Rosidi
* Nana / Kakak
* 8/4/1999
* Asal Mersing, Johor
* Tinggal di Shah Alam, Selangor
* Pelajar tingkatan 2 di SMK Seksyen 24, Shah Alam, Selangor
* Peminat One Direction :)

Mengenai blog Nana:

-Aku tak berapa pasti masa bila Belog Princess Syazliyana mula wujud tapi apa yang pasti, entri pertama yang dihasilkan oleh Nana adalah pada bulan November tahun 2011.

-Kebanyakan entri-entri yang ada di blog Nana adalah entri beliau menyertai Segment mahupun Giveaway dan Contest. Mungkin kesibukan sebagai seorang pelajar yang membataskan Nana update sebarang entri? Tapi bukanlah bermakna Nana tak pernah update langsung entri mengenai kisah dirinya, ada juga beberapa entri mengenai kehidupan seharian Nana, review novel dan lain-lain. :)

-Dari pandangan mata aku yang rabun, Belog Princess Syazliyana menggunakan warna tema merah jambu dan coklat gelap. Ini menyebabkan aku terbayang-bayangkan aiskrim coklat dan strawberi, ehh tiba-tiba je aku ni.

-Blog Nana jugak aku boleh katakan ringan, kemas dan comel. Sekejap je loading walaupun internet tak berapa laju tadi. Bila timbang berat blog Nana, sekarang blog beliau seberat 94.11KB. Ringan tuuu, kalah aku. (dah mula dah sesi menimbang blog orang nih xD )

-Rasanya Nana ni mesti peminat Domo-kun kan? Icon blog, headerbanner, title sidebar, atas post-border, gambar "Assalamualaikum", signature, dan icon kecik kat post page options pun ada Domo.. fuyooo rambang mata jap, rasa macam nak curi je Domo kat blog Nana dua tiga empat ekor :D

-Ketika entri ini ditaip, followers Belog Princess Syazliyana sudah mencecah angka 1486 orang. Waaa ramai tu, juling tak sekata mata ini seketika.

-Design blog tersebut adalah hasil blogger terkenal, Nabila Medan. Comel! :)

2 entri untuk mengenali Nana dengan lebih lanjut:


Jangan main-main, Cik Lyssa punya ucapan tu.. :D

Nana's Site:



Jom ramai-ramai skodeng Belog Princess Syazliyana!
Dah skodeng tu jangan lupa jadi jiran beliau sekali tau :D


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
25 Comments

25 comments:

  1. pewit...diterjah dan diriview

    ReplyDelete
  2. wahhh nak kena terjah diorang ni jap lagi :)

    ReplyDelete
  3. wah tetiba terfikir nak makan aiskrim jugak ni....hehehe....apa2 pun tahniah kpd syazliyana sebab menang bubbly GA tu....

    ReplyDelete
  4. pandai iha review! sis tak eprnah review blog org.. tak pandai

    ReplyDelete
  5. wahhh thanks review blog saya yg xseberapa ni XD hihi

    ReplyDelete
  6. terussssss terjah.. hihi ^^

    ReplyDelete
  7. wah kena review..nak p terjah nanti..:)

    ReplyDelete
  8. setelah membuat pemerhatian di blog beliau.. kite pun teringat aiskrim :P

    ReplyDelete
  9. Masih mentah lg orangnya..hehe.. Ramai jgk followers tu.. kalah blog akak..

    Ihaaa...miss you..baru berkesempatan nk skodeng blog Ihaa ptg ni..jaga2

    ReplyDelete
  10. salam
    anda di TAG

    http://sesukaida.blogspot.com/2013/05/game-11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  11. nak jugak orang review belog kite ni..hahaha
    bila org review konpem ramai follower nanti kan.

    ReplyDelete
  12. jom terjah ke blog itu beramai ramai :)

    ReplyDelete
  13. Terjah blog doranglah lepas ni. Ehh, bila kita punya blog nak di riview.. hehe :)

    ReplyDelete
  14. beznya ada orang review blog....=D

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..iha zaliza :)

    lengkap dan cantik entry review..zaliza...terbaikkk :)

    ReplyDelete
  16. wah gambar pun leh kena kidnap eh..hehe. Ok kak puteri nak gi terjah dulu :)

    ReplyDelete
  17. sweetnyer ucapan lyssa.. hehe.. jeles ark...........

    ReplyDelete
  18. DETAIL HABIS..^_^..JAP LAGI KAK BUI TERJAH BLOG ADIK TU

    ReplyDelete
  19. rajin iha ye..
    ada masa jap lg kak husna terjah diorang..=)

    ReplyDelete
  20. syg, mengenai pakej 6 hari 4 malam tu, satu malam akan bermalam dalam flight.. hehe

    ReplyDelete
  21. terjah jugak... seronoknya kena review cm gini :)

    ReplyDelete
  22. ok sat nk p terjah..hehe

    ReplyDelete
  23. tahniah dan terima kasih...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/06/may-2013-love-me.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017