Latest!

Lifes: Met Ultah Sobat!

Assalamualaikum..

"Met Ultah Sobat", mesti korang tau kan apa maksud dia? Kalau kurang jelas, maksudnya adalah..

SELAMAT HARI JADI SAHABAT!


Harijadi siapakah? PSY kah? Justin Bieber kah? Dato' M.Daud Kilau kah? Mestilah tak~

Entri ni aku tujukan buat 2 orang sekaligus yang sambut hari lahir pada 1 Mei ni (untunglaaa korang besday waktu cuti). Yang mana dua-dua orang ni sportingcool, dan pandai. Seorang lelaki seorang perempuan. Umur pun tak jauh diorang ni.. nak aku jadi cupid tak? :P

Diorang memang sporting, dua-dua ni aku ganti nama sebagai "wa-lu". Aku tak panggil abang dengan akak, hehe biadap kan budak banyak bebel ni? Diorang cool, tak cepat melatah dan selalu bagi jawapan yang 'unik' kalau aku tanya sebarang pendapat. Pendapat dan pandangan diorang tak cliche, aku selalu tak dapat nak agak. Err, orang yang lahir pada 1 Mei memang semua macam ni ke? :D

Lagi satu, diorang pandai+bijak, rasa tercabar je tiap kali bersembang dengan diorang nih. Aku boleh kata yang kepintaran diorang ni luar biasa sikit (sila jangan kembang hidung sangat :p ). Secara jujurnya, walaupun kadang-kadang aku jenis tak ambik berat kat diorang, tapi diorang dah termasuk dalam iconlist aku tau. Ikon dari segi suka perah otak aku supaya menjadi manusia yang lebih bijaksana, haha..

Okey sudah berjela-jela pujian aku kat mereka *mood aku tengah baik ni hehe*. Mari aku kenalkan siapa insan yang dimaksudkan itu.

Yang pertama:

Awek ni ghamai peminat ooo.. jangan marah ekk beb wa curik gambar lu ni.. :)

Kalau jumpa, aku panggil dia Kak Ifa dan dia panggil aku Bhah, tapi kalau tak jumpa mulalah bahasa awek rock kitorang keluar, hehe. To my dearest Adinda, selamat hari jadi. Syukur sangat Allah temukan wa dengan lu. Moga panjang umur, murah rezeki, bahagia dalam hidup, diberi kesihatan yang baik DAN YANG PALING PENTING SEKALI, cepat-cepat la dapatkan 'abang ipar' untuk wa.. hihihi..

Yang kedua:


Harini hari jadi bro +Hatimi Tahirruddin a.k.a Cikgu Muzik. Kenapa aku panggil beliau Cikgu Muzik? Sebab beliau memang hebat dalam bidang muzik selain tahu bagaimana menghasilkan bunyi belacan. Tak caya? Pergilah tengok entri-entri awesome di blog beliau. Mesti korang ternganga dengan penjelasan dan pandangan beliau mengenai muzik ni.

Oh lupa pulak. Memandangkan bro +Hatimi Tahirruddin masih berada ditempat pertama dalam Top Commentators blog buruk aku ni, jadi aku ada hadiah yang tak seberapa untuk birthday boy. Entri beliau akan berada di bahagian Latest! dan ditukarkan kepada TIMIZERO kat atas tu selama sebulan. Suka tak? Kalau tak suka sila buat-buat suka.. :P


Apapun selamat hari jadi bro, moga lu sentiasa sukses dengan apa bidang sekalipun. Amin....

P/s: Awat harijadi korang jatuh masa hari Rabu? Baru ingat nak buat entri Wordless Wednesday je tadi, haha..


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
26 Comments

26 comments:

  1. alamak...camne leh kantoi ni....haha siap tahu umur tu tak menahan.....tapi mmg wa respek la dengan sistem ramalan lu yg boleh detect birthday tu walaupun wa rasa takde letak kat mana2 profail kot....

    hadiah tu mmg terbaik....rasa nak nangis dah ni... :DDD

    ReplyDelete
  2. ala, takde chat box plak. nanti follow saya balek yee. saya dah follow awak. komen la sekali klu rajin. :D http://emildzajayy.blogspot.com/2013/05/setahun-dah-berlalu-laaa.html

    BTW< HAPPY BIRTHDAY KAT DUA INSAN DI ATAS. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Amin. :D

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir buaat semua... btw, birthday sis pun bulan mei.. dalam LUPUS awareness month :)

    ReplyDelete
  4. nil terlebih cihat la sys heikk ..

    ReplyDelete
  5. Iha...Tahniah untuk Iha...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/05/april-2013-love-me.html

    ReplyDelete
  6. Waaa untung diorang dapat layanan special lagi istimewa macam ni . *maksud same je*

    pape pon birthday dina jangan lupe tauu haha .. gurau je ye kak emma . *terhasut gile dengan si emma ni* :p

    dina cume nak bagitau yang akak ni dahsyattt sesangat sebab panggil wa-lu . ROCK OOO! erk! hahahah . :D

    ReplyDelete
  7. slmt hari lahir jugak utk dorang...smga di diredhaiNya sllu n selalu capai cita2... :) smga dikurniakan umur y berkat jugakk... :) slmt hari pekerja... :) *kalau dah keje* ehheheh xD

    ReplyDelete
  8. happy bday2 to both of u..happy bday to both of u... happy bday to both of u... ehheheh xD *ada gaya pemuzik x??hahah* :D

    ReplyDelete
  9. Selamat ulang tahun untuk kawan adik tu..moga bahagian dunia dan akhirat...amin...

    ReplyDelete
  10. selamat hari jadi untuk seua semoga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
  11. Selamat hari lahir ..
    semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki .. :)

    ReplyDelete
  12. slmt ulngthn.. moga pnjng umr murah rezeki

    ReplyDelete
  13. nk dengar muzik belacan..hehe
    hp bday both oh them..moga pjg umo n dimurahkn rezeki

    ReplyDelete
  14. happy birthday untuk diorang :D

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ... selamat hari lahir utk mereka . semoga kehidupan mendpt barakah dari-Nya ...

    ReplyDelete
  16. slmt hari lahir buat dua insan hebat itu...

    ReplyDelete
  17. happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to both of you, happy birthday to you....*mintak wish je kan??akak nyanyi sekali..hehe*

    ReplyDelete
  18. tq iha...for the banner.. tgh sabar menunggu...hihi...
    happy besday toooo...

    ReplyDelete
  19. Happy Birthday for both of them... ^_________^

    ReplyDelete
  20. wahh..special entry nih..hehe..

    happy birthday to both of them..
    may Allah SWT bless and ease their life here and after..=)

    ReplyDelete
  21. happy birthday untuk mereka...

    ReplyDelete
  22. bufday timi ke smlm ?????? wahhh lhir hr buruh upenye.. kiki. untunglah depa dua, ada entry khas kok !! tahniah2 smg pnjg umur dn sihat2 slalu :)

    ReplyDelete
  23. hepi burthday utk keduanya...

    ReplyDelete
  24. wuu,,hebatla Iha..anyway, happy belated bfday to both of them

    ReplyDelete
  25. hepi belated besday buat rakan2 blogger yg sambut besday tu.. heee...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017