Latest!

Lifes: Typo yang Paling Memalukan

Assalamualaikum..



Siapa tak pernah melakukan typographical error sila angkat ibu jari kaki sebelah kanan. Siapa yang sering melakukan kesilapan ketika menaip sila baca entri ni sampai habis. :D

Mengaku je la kawan, kita semua manusia maa.. manusia mana ada yang tak pernah buat silap. Jadi kebetulan aku ada idea nak buat entri macam ni, aku nak kongsikan beberapa perkataan yang aku hampir-hampir/dah taip dan kesannya sangat memalukan diri sendiri. Sebelum tu aku nak tekankan kat sini, ini bukan entri mencarut tau..

SILA - SIAL

Contoh ayat:
Sial datang lagi.

TENGOK - TENOK

Contoh ayat:
Tenok la dia tu, nampak makin cantik kan?

PANDAN - PONDAN

Contoh ayat:
Saya suka kek perisa pondan.

KAWAN - KAWIN

Contoh ayat:
Kita kan dah jadi kawin. (padahal baru berkenalan sejam yang lepas)

KETIKA - KETIAK

Contoh ayat:
Ketiak dia sedang tidur....

TAU - TUA

Contoh ayat:
Aku dah lama tua.

MAMAT - MAMAK

Contoh ayat:
Handsome gila mamak tu. Auwww~

HUTANG - HUTAN

Contoh ayat:
Bila nak bayar hutan aku haa??

CINTA - CINA


Contoh ayat:

Cina itu indah. (LOL)

BUBUR - KUBUR


Contoh ayat:

Aku makan kubur je malam tadi.

Semua diatas antara 10 perkataan yang memalukan pernah aku taip, ada yang sempat padam balik. Ada yang sebaliknya, huhu.. ada lagi perkataan yang lebih extreme tapi tak sanggup aku nak taip.. haihh..

Korang pulak macam mana? Ce kongsi sikit, mana adil aku sorang je yang rasa malu sekarang :D


Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
13 Comments

13 comments:

  1. haha sangat memalukan... hari tertypo nak tulis 'DEAR' tetapi tertulis "DERA" aiyooooooooooo

    ReplyDelete
  2. hhahahah pernah je.. kadang2 cepat2 edit takut orang baca dan gelak hahahaha

    ReplyDelete
  3. ketypoan adalah lumrah hidup beta, ya permaisuri Iha.. ahaha.. selalu kena..tekan2 konon macam pro hebat sangat menaip..last2 tersend.. pastu mula la gelabah mcm anak kucing mati..hehe

    ReplyDelete
  4. Hahaha..lawak lah Iha..Paling lawak lagi akak betol-betol percaya yang tenok tu mungkin 1 perkataan yang bermaksud. rupanya hanyalah typo.. sapa yang pernah komen blog akak pakai perkataan tenok tu ekkk..hehehe

    ReplyDelete
  5. as salam :)

    selalu jugak tersilap menaip...klu kat entry sendiri boleh betul kn semula..tapi klu tersalah taip ketika komen kat blog kawan atau shoutbox ..terasa malu sendiri...hehe

    ReplyDelete
  6. haha..aah klo tersalah taip memang memalukan
    pernah..yumida nk taip
    wah sweetnye hb akak dah pandai beromentaik..padahal nk taip beromentik..tetibe jd taik..nasib baik dpt diselamatkan

    ReplyDelete
  7. hahahaha... ketiak tidur memang menakjubkan . Yang CINA ITU INDAH tu memang tak tahan . Entah mane keindahannye hahaha .

    #kalau boleh didelete takpe lagi . Memalukan hohoho ! *bangga*

    ReplyDelete
  8. hahaha lawak2...mcm terkena je kan...selalu taip tau jd tua...errr-.-

    ReplyDelete
  9. ahahaha, ika banyak kali salah taip..
    kadang2 ika biarkn ja,, ahhaha

    ReplyDelete
  10. hehehehhe biasa ter typo jgk

    ReplyDelete
  11. kemon ni pon wa saje2 tpyo...hehehe

    ReplyDelete
  12. hahahahahahahahahah dik oi, tergelak2 akak tau,.. smua kelakar ! mamak cina pun msuk inteprem, plus ketiak pondan :PPPPPP hahahahahhaha adoi. akak ni jahat kn, hihi. akak pn kdg typo gak. tapi ade sorng kawan akak ni, setiap ayt die mst typo. Hahaha sabo jela ! tp die rilek je :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017