Latest!

Songlist Sunday 1: Lagu Anime Pilihan

Assalamualaikum..

Entri pertama mengenai Songlist Sunday..

Aku memang minat gila babas kat lagu-lagu anime sejak kecik lagi. Mungkin sebab waktu tu K-Pop tak popular lagi xP

Aku suka dengar muzik berbanding lirik. Dah nama anime, mesti pakai bahasa Jepun. Memang tak faham. Dulu mana la ada Pakcik Gugel nak translate. Aku suka hayati muzik, bagi aku cerita sesebuah lagu ada pada susunan melodi bukan pada lirik. Terbalik pulak. Tapi bila dah besar ni aku check la jugak, takut kalau-kalau lirik ada unsur-unsur yang tak sepatutnya ke. Lirik lagu kali ni kebanyakannya agak jiwang, jadi usah gusar dan gentar :D

Kat bawah ni antara beberapa buah lagu anime yang paling aku suka dari segi melodi. Ada banyak lagi sebenarnya tapi ni antara yang aku paling ingat sekarang. Tolong jangan gelak dengan citarasa keanak-anakan aku, huhu.. oh lagi satu, aku dah set MP3 bahagian sidebar supaya tak berbunyi secara automatik. Dan bawah ni pun aku dah ringankan lagu-lagu sehabis mungkin dari 4mb kepada 900kb. Kalau nak dengar dalam keadaan blog yang ringan boleh klik SINI. Sila beritahu kalau ada sebarang masalah teknikal. (serius je ayat)

P/s: Sorry a lot kawan-kawan yang osem, hari ni tak dapat nak blogwalking, sebab kejap lagi nak makan besar, huhay~

1. Ultraman Gaia - Lovin You, Lovin Me
2. Ultraman Gaia - Beat On, Dream On
3. Slam Dunk Opening - Kimi Ga Suki Da To Sakebitai
4. Rurouni Kenshin - Sobakasu
5. Rie Fu - Life Is Like A Boat (Bleach)
6. Digimon Adventure Opening - Butterfly
7. Bleach Opening 8 - Chu Bura
8. Final Fantasy X - Suteki Da Ne (Rikki)
9. Do As Infinity - Fukai Mori (Inuyasha)





Mulut besar macam Pac Man, Kalau sudi silalah komen :D

Comments
10 Comments

10 comments:

  1. akak tak keanak-anakan pon! trust me akak!!! *amboi ayat*

    dina suke lagu barbie. melodi dia lembut je. kalau bagitau orang lain mesti diorang anggap dina macam budak2 lagi. tapi sebenarnye................... *payah untuk diungkapkan muehehe*

    ReplyDelete
  2. Bila kita minat citer kartun tu kita akan minat lagunya juga.. Akak suka lagu dragon ball..romantic kunye iyo.. lagu sailormoon.. doraemon..ang ang ang..

    ReplyDelete
  3. haha, kte pulak suka lagu citer beyblade dengan ryukendo. XD

    ReplyDelete
  4. wah nape tak cukupkan 10 terus...hehehe....lagu fukai mori tu best....

    ReplyDelete
  5. org jpun memang pndai buat cerita katun..
    btw.. saia x fhm npa akak minat lagu tu?,,,

    ReplyDelete
  6. hehehe ala x pe ..acik pon minat dragon ball;.. seronok cerita tu :)

    ReplyDelete
  7. Wahh ! lagu ultraman pn ada , hehe

    ReplyDelete
  8. haha nanti akak nak dengar. tp bkn skrg, kena jimat mb :P hehe budak jiwang mmg gitu ahakk ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Iha Zaliza © 2010-2017